Home

Nieuws

De vereniging

Activiteiten

Wedstrijden

Foto's

Tips

Nieuws

Kids Winter Challenge in de kerstvakantie - Schaatsen én zwemmen voor een medaille

 

Donderdag 28 december organiseren Schaatshal Leiden en de Leidse zwembaden voor het eerst de Kids Winter Challenge, speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Deelnemers leggen schaatsend en zwemmend een parcours af. Bereik je de eindstreep, dan wacht daar een medaille.

Vanaf 13.00 uur kun je starten bij de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan. Op de ijsbaan schaats je de ’Elfstedentocht’. Heb je in alle elf Friese steden je stempel gehaald, dan verwissel je je schaatsen voor zwemkleding. In zwembad De Zijl ligt de waterhindernisbaan al te wachten.  Hier kan je tussen 15.00 en 17.00 uur het parcours afleggen. Heb je de finish bereikt en je medaille verdiend, dan kan je nog vrij zwemmen in het recreatiebad.

 

Praktische informatie

Wil je deze winter-uitdaging aangaan? Je bent van harte welkom.

·         Deelname kost € 9. Stempelkaarten zijn vanaf 11 december te koop bij de balie van Schaatshal Leiden (Vondellaan 41) en zwembad De Zijl (Paramaribostraat 66). Op de dag zelf zijn de kaarten alleen nog verkrijgbaar bij de schaatshal.

·         Schaatsen zijn te huur voor € 4. Eigen schaatsen mogen natuurlijk ook. Handschoenen en een muts zijn verplicht.

·         Deelnemers moeten in bezit zijn van zwemdiploma A.

·         Op beide locaties kan publiek vanaf het restaurant naar de Kids Winter Challenge kijken.

·         Beide locaties hebben een eigen parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. In de rest van de wijk geldt betaald parkeren.

·         Met buslijn 56 en 183 is zwembad De Zijl vanaf de schaatshal bereikbaar.

Meer informatie