Home

Nieuws

De vereniging

Activiteiten

Wedstrijden

Foto's

Tips

Nieuws

Honderd uur per week maken schaatsfans gebruik van Leids ijs
Het ijs is terug in Leiden: Schaatshal heeft deuren weer geopend

Er is weer ijs in Leiden. De Leidse schaatshal heeft zijn deuren na een zomerstop van zes maanden weer geopend. Op de openingsdag op 30 september maakten meer dan honderd schaatsers gebruik van het speciale aanbod om voor 1 euro te kunnen schaatsen. Honderd uur per week staan schaatsfans uit Leiden en de regio op het Leidse ijs.

 

Het komend seizoen maken 27 schaatsverenigingen uit Leiden en de regio actief gebruik van de ijshal. Van de honderd uur waarop geschaatst wordt, nemen zij 65 uur voor hun rekening. De andere 35 uur zijn uren waarop recreanten vrij kunnen schaatsen of schaatsles kunnen volgen. Jaarlijks telt de schaatshal 107.000 bezoekers in de zes maanden tijd dat de hal open is. Daarmee is het de drukst bezochte sportvoorziening van Leiden.

 

Toekomst
Het is een roerige periode voor de Leidse schaatshal. De toekomst van de ijssport in Leiden werd  in december 2016 uiterst onzeker na een voorstel van het college van Leiden om een streep door de plannen voor nieuwbouw van de ijshal te zetten. Op 6 juli 2017 heeft de gemeenteraad van Leiden een besluit aangenomen, waarin de raad toestemming geeft om verder toe te werken naar een kaderbesluit eind 2017. In dit kaderbesluit moet een definitieve keuze gemaakt worden voor een 250- of 333-meter baan. Deze keuze is mede afhankelijk van de mate waarin de regionale gemeenten bereid zijn om een financiële bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de nieuwe ijshal.

Voor de vele schaatsfans is dit reden ook tijdens dit schaatsseizoen ludieke acties in de regio op touw te zetten, om zo aandacht te vragen voor de toekomst van Leids ijs. IJs dat van invloed is op de  schaatssport in Leiden en omliggende gemeenten. Met vele acties hebben de schaatsliefhebbers het afgelopen seizoen al laten zien dat Leiden niet zonder schaatshal kan.

 

Dehashtag #redijssportleiden is in het leven geroepen om op sociale media steun te betuigen.