Woensdagochtend 19 oktober vezamelden zich kinderen, ouders en trainers bij de sporthal in Woubrugge. Terwijl de regen met bakken naar beneden viel, vertrokken we met 19 kinderen, 4 trainers en 4 begeleidende ouders richting ijsbaan Kennemerland in Haarlem. Op de ijsbaan was het bijzonder rustig. Dit is wel eens anders in Haarlem. De eerste 20 minuten konden de kinderen lekker vrijuit schaatsen. Voor Floris van der Meulen was het de tweede keer dat hij op het ijs stond. De dag ervoor bij het vriendjes- en vriendinnetjesschaatsen in Leiden had hij voor het eerst op het ijs gestaan. Aan de hand van Vera schaatste hij een aantal rondjes. Na het vrij schaatsen werd de groep in drieën gesplitst en werd er lekker getraind. Halverwege was er tijd voor een pauze. De chocomelk en de door Marloes gebakken cake smaakte prima. Na de dweilpauze konden we weer verder. Het balonnenspel van Corrie was een geslaagde afsluiter van dit onderdeel. Het broodje smaakte goed na het schaatsen.

Na de lunch vertrokken we richting Kraantje Lek in Overveen. Lieke en Djurre wisten nog heel goed van vorig jaar welke mooie zandheuvel ons te wachten stond. Na een aantal oefeningen en het oversteekspel was het tijd voor het bosspel. Inmiddels was de zon goed doorgekomen en was het goed toeven in de duinen. Judith en Marloes hadden de kaarten verstopt. Iedere groep moest a.d.h.v. de verstopte kaarten, letters verzamelen waarna er een woord onstond. De groep onder leiding van Gaby had als eerste het woord 'herfstvakantie' gevonden. Na een laatste versnappering gingen we weer richting Woubrugge. Een aantal kinderen kreeg op de terugreis toch zware oogleden. Deze vielen dan ook geregeld dicht zodat de terugreis korter ervaren werd als de heenreis. Moe maar voldaan kan terug gekeken worden op den geslaagde dag.

Foto's zijn te bekijken via https://plus.google.com/…/106529…/albums/6343265408033520897.